Hvordan bli sett når du skal søke jobb

Å søke jobb er viktig! For du vil jo gjerne ha jobben, ikke sant? Her får du gode tips til hvordan du kan skille deg ut i mengden.


Bli uovervinnelig når du skal søke jobb:
Å søke jobb er verken lett eller spesielt artig. Alt handler om å gi et godt førsteinntrykk og skille seg ut i en haug av andre søknader. Du må med andre ord bli sett og lagt merke til. Og kanskje er det nettopp det som skal til for at du skal lande drømmejobben. 

For å belyse dette temaet har vi intervjuet en suksessfull, ung jente som har mange tanker om det å søke jobb og hva som skal til for å få jobben. Hun har selv lykkes i å få drømmejobben, og du kan gjøre det samme. Når det er sagt er det sagt, er det ikke gitt at du blir uovervinnelig som jobbsøker ved å følge disse rådene. Allikevel kan det være med på å øke dine sjanser. 

Slik kan du skille deg ut når du skal søke jobb:
I en søknadsprosess vil arbeidsgivere vektlegge forskjellige ting. Noen ting er vanskelig å gjøre noe med – som for eksempel utdannelse og bakgrunn. Andre ting lar seg imidlertid styre i større grad. Eksempler på det sistnevnte finner du nedenfor:

 • Fremstå som en person de vil ønske å møte på jobben hver dag
 • Ha gode kunnskaper om bedriften 
 • Ikke bare snakk om deg selv, snakk om dem
 • Ikke snakk om hva du vil, men om hva du kan gjøre for dem
 • Gi av deg selv, men pass på at det ikke blir for mye av det gode

  Husk at det er tidkrevende å søke jobb. Det er derfor anbefalt å komme i gang med søknadsprosessen så tidlig som mulig. 

  Se flere tips du kan ha nytte av: 
  Vet du om flere som trenger hjelp med jobbsøkerprosessen? Del gjerne denne videoen med dem. Og husk at vi også har flere uhøytidelige videoer som viser nyttige tips til hvordan du kan løse små og store utfordringer i hverdagen. Se videoene her: http://dnbung.no/.

  U for Ung:
  I filmen som handler om det å søke jobb møter du igjen beboerne fra kollektivet i Kirkegata. Gjengen, som tidligere er kjent fra miniserien «Ung igjen», består av Alvin Santos Tjernshaugen, William Robin Walter, Magnus Borka Kloster-Jensen, Emma Sæthre Jensen og Peter Olav Hjertholm. 

  UNG-fordelene hos DNB:
  DNB har mange gode tilbud til deg som er ung. Akkurat nå tilbyr vi vår beste rente – igjennom BLU Start: https://www.dnb.no/privat/laan/boliglaan/blu-start.html. Les mer om UNG-fordelene i DNB på https://www.dnb.no/ung.

Lignende klipp i samme kategori

Morten & Kornelia møter Haviah Mighty

Morten & Kornelia møter Haviah Mighty

Cyber Security Graduate 2019

Cyber Security Graduate 2019

Framtiden din er verdt å kjempe for

Framtiden din er verdt å kjempe for