Hvordan få med alle fradragene i årets selvangivelse

Her får du råd om hvilke fradrag du bør ha med i årets selvangivelse, slik at økonomien din ikke blir mer tynnslitt enn nødvendig.

Nyttige tips om selvangivelsen
Vi vet at selvangivelsen for mange kan virke litt skremmende og komplisert. Allikevel, er det verdt å sette av litt tid til å sjekke årets selvangivelse. Det kan jo være at du ikke har fått med deg alle fradragene du har krav på.

I denne episoden møter du Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, som gir deg nyttig informasjon om hva du bør tenke på når du skal sjekke din egen selvangivelse. Det aller viktigste er selvsagt å passe på at den er fylt ut riktig. En selvangivelse danner nemlig grunnlaget for hvor mye skatt du må betale eller eventuelt får tilbakeført. Samtidig bør du sørge for at du får med alle fradragene du har krav på. Noen potensielle fradrag er:
Reisefradrag
Pendlerfradrag
Foreldrefradrag
Fradrag for BSU (Boligsparing for unge)
*Gave til frivillige organisasjoner 

Alle har et personlig ansvar for å sjekke at alle tall er på plass og at de er riktige. Man kan med andre ord ikke skylde på verken banken eller arbeidsgiveren for eventuelle feil i årets selvangivelse. Vi gjør også oppmerksom på at man kan få tilleggsskatt for eventuelle feil som ikke blir korrigert.

Ønsker du flere nyttige tips:
Gjengen fra kollektivet i Kirkegata legger stadig ut flere nyttige tips som løser ulike utfordringer i hverdagen. Se alle videoene her: http://dnbung.no/

U for Ung:
I en serie av korte, humørfylte videoer (inkludert denne om årets selvangivelse) møter du gjengen som tidligere kjent fra miniserien «Ung igjen»: Alvin Santos Tjernshaugen, William Robin Walter, Magnus Borka Kloster-Jensen, Emma Sæthre Jensen og Peter Olav Hjertholm. 

UNG-fordelene hos DNB:
DNB er et av Norges største finanskonsern og har et komplett tilbud til deg som er mellom 18-33 år: boliglån, innboforsikring, boligsparing med mer. Visste du forresten at vi nå tilbyr vår beste rente gjennom BLU Start: https://www.dnb.no/privat/laan/boliglaan/blu-start.html. Les mer om UNG-fordelene i DNB på https://www.dnb.no/ung.

Lignende klipp i samme kategori

Se Bøkketlista gratis på TV2 Sumo nå!

Se Bøkketlista gratis på TV2 Sumo nå!

Trenger du billån?

Trenger du billån?

Tips om smart bruk av Hvitt Kort

Tips om smart bruk av Hvitt Kort