Slipsknute trinn for trinn

Å knyte slipsknute er lettere enn du kanskje tror. Her ser du hvordan du knyter en slipsknute, enkelt og raskt. Resultatet blir en perfekt slipsknute av typen Windsor, som mange mener er den aller beste slipsknuten. Så sett i gang og bli «ekspert» på å knyte slipsknute, det er gjort på et blunk. Så da er det bare å si: Slipsknute - no problemo!


Windsor slipsknute
«Slips kan har forskjellig utforming, men det vanligste er at det er foldet med en spiss i begge ender, den ene smalere enn den andre. Slipset knyttes med en spesiell knute.» https://no.wikipedia.org/wiki/Slips

I denne episoden viser Alvin hvordan man knytter en enkel slipsknute, Windsor-knuten, som langt på vei er en av de mest populære knutene. Windsor slipsknute er en klassiker ved store anledninger og kjennetegnes av en symmetrisk og trekantet form. Knuten er stor og fyldig – dermed har Windsor slipsknute alt som skal til for at du kan briljere andre med din slipsknute.

Slik knytter du en slipsknute av typen Windsor
Nedenfor følger en trinn-for-trinn beskrivelse for hvordan du knytter en Windsor slipsknute. Resultatet er en strøken slipsknute du kan være stolt av.

  1. Legg slipset over nakken
  2. Finn riktig lengdeforhold
  3. Kryss den brede enden over den smale enden 
  4. Tvinn den brede enden rundt den smale enden
  5. Skyve den brede enden opp gjennom hullet mot haken
  6. Dytt den brede enden ned i knuten
  7. Dra forsiktig i den brede enden for å stramme til 
  8. Ta tak i den smale enden mens du holder i knuten for å forme knuten
  9. Gratulerer, du har nå en Windsor slipsknute

Se flere tips og triks

Gi gjerne en tommel opp hvis du likte videoen «Slipsknute trinn for trinn». Du finner også flere videoer med nyttige tips og triks i vår spilleliste: https://www.youtube.com/playlist?list=PL3pPapK8UGJqIAIw-yGo6cX6SQOSZ6LSJ

DNB – U for UNG
Alvin Santos Tjernshaugen, William Robin Walter, Magnus Borka Kloster-Jensen, Emma Sæthre Jensen og Peter Olav Hjertholm. Gjengen fra kollektivet i Kirkegata, også kjent fra miniserien «Ung igjen», viser hvordan man på en enkel måte kan bruke nyttige tips og triks til å løse små og store utfordringer i hverdagen. Alt fra «Slipsknute trinn for trinn» og «Hvordan steke pizza uten ovn» til «Hvordan bli fotogen» og «Hvordan betale raskere».

UNG fordelene hos DNB
Videoen «Slipsknute trinn for trinn» er sponset av DNB. Akkurat nå tilbyr DNB sin beste rente – igjennom BLU Start. Du kan lese mer om UNG fordelene her: https://www.dnb.no/ung

Følg DNB på sosiale medier
Sosiale medier er en viktig del av hverdagen for de fleste unge. Derfor er det avgjørende for DNB å være tilstede i en rekke ulike medier. Vi håper å møte der!


Abonner på kanalen: DNB – U for UNG
«Slipsknute trinn for trinn» er bare en av mange tips og triks du nå kan finne på YouTube kanalen: DNB – U for Ung. I tillegg legger vi stadig ut nye videoer som gjør hverdagen litt enklere på forskjellig vis. 


Abonner på YouTube-kanalen og få flere videoer av typen «Slipsknute trinn for trinn» ved å følge denne lenken: https://www.youtube.com/channel/UC-4u7lNdLVuh4dyrQTpRlvw

Lignende klipp i samme kategori

S for Skikk & Bank

S for Skikk & Bank

Hvordan spise taco uten søl

Hvordan spise taco uten søl

Hvordan kle seg i bunad

Hvordan kle seg i bunad