Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan få mest ut av en visning

Visninger kan være morsomt, men også litt vrient. Her finner du derfor nyttige tips slik at du ikke ender opp med katta i sekken.

Verdt å tenke på før visning:
Med mange inntrykk, kan man fort glemme å sjekke alle detaljene. For hva bør man egentlig se etter? Det er ikke alle som har mye kunnskap om boliger eller det å gå på visning. Derfor er det viktig å gjøre noen forberedelser først. Lag en huskeliste over det du ikke fikk svar på i annonsen og les egenerklæringsskjemaet nøye. 

Vær smart på visning:
Bruk god tid og kjenne etter om det føles riktig. Er det egentlig her du vil bo? Det kan også være lurt å gå på flere visninger før du tar steget videre til å legge inn et bud. Her er kan du lese mer om boligreisen – fra A til Å: http://boligreisen.no/.

En sjekkliste til visning:
Når du er på visning, er det viktig å bruke tiden godt. Nedenfor finner du noen punkter som du bør ha i tankene når du sjekker ut det som kan bli din fremtidige bolig: 

 • Det elektriske anlegget: Ta en titt i sikringsskapet og be eieren om å legge frem dokumentasjon på at det elektriske anlegget er kontrollert. Noen viktige spørsmål er: Når ble det elektriske anlegget skiftet eller utbedret sist? Er jobben utført av godkjent elektriker?
 • Badet: Det skal ikke lukte mugg eller være fuktig. Hvis dette er tilfelle, kan det finnes eller oppstå råte og sopp. Husk å stille spørsmål om membran og om de har dokumentasjon på at arbeidet er utført av fagfolk. Les all dokumentasjon.
 • Alder og tilstand på røranlegget: Når det gjelder røranlegget bør du få svar på følgende spørsmål: Må røranlegg eller varmtvannstank skiftes? Hvor stor er varmtvannstanken? 
 • Drenering og fuktsikring: Undersøk kjellerboden når du er på visning. Dersom det lukte mugg eller er fuktig kan det være et tegn på råte og sopp.
 • Yttervegger, tak og utvendig areal: Noen av spørsmålene du bør få svar på er: Hvor gammel er kledning, overflatebehandling og taktekking? Venter det noen store jobber som kan påvirke budsjettet ditt? Be om å få tilsendt dokumentasjon.
 • Balkong/terrasse: Vann på balkong/terrasse må kunne renne av. I tillegg må beslag og nedløp være solide. Hvis det har regnet når du er på visning, bør du se etter vannansamlinger.
 • Loftet: Undersøk om det er sopp/mugg på undertak, skorstein, vindu, vegger eller gulv på loftet.
 • Fellesutgifter: Sist, men ikke minst, bør du sjekke om det er planlagt noe som kan komme til å endre fellesutgiftene. Viktige i den forbindelse er: Har borettslaget/sameiet utbedret tak, balkonger, vinduer, porttelefon, branndører eller lignende? Er store felleskostnader nær forestående? 

  Se flere nyttige tips: 
  Hvis du synes at denne videoen var nyttig må du gjerne dele den med dine venner. Se også flere nyttige tips her: http://dnbung.no/

  U for Ung:
  I en serie av korte videoer viser vi hvordan du kan løse forskjellige utfordringer i hverdagen. Her blir du enda bedre kjent med gjengen fra kollektivet i Kirkegata, også er kjent fra miniserien «Ung igjen»: Alvin Santos Tjernshaugen, William Robin Walter, Magnus Borka Kloster-Jensen, Emma Sæthre Jensen og Peter Olav Hjertholm. 

  UNG-fordelene hos DNB:
  DNB har mange spennende tilbud og muligheter til deg som er mellom 18-33 år. Akkurat nå tilbyr vi vår beste rente –gjennom BLU Start: https://www.dnb.no/privat/laan/boliglaan/blu-start.html. Les mer om UNG-fordelene i DNB på https://www.dnb.no/ung.

Del filmen på:

Kategorier:

Bolig

Lignende klipp i samme kategori

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan komme inn på boligmarkedet?

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan komme inn på boligmarkedet?

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan vinne budrunden

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan vinne budrunden

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan overleve depositum når du leier?

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan overleve depositum når du leier?