Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan overleve depositum når du leier?

Skal du leie bolig? Da er det sikkert mye du lurer på. Her får hjelp til å unngå de vanligste fallgruvene knyttet til depositum.

Silje Sandmæls råd om depositum
I denne videoen møter du igjen Emma og Magnus fra miniserien «Ung igjen». Emma og Magnus ønsker informasjon om alt de bør huske på når det gjelder depositum. For det er tross alt fort gjort å tabbe seg litt ut og miste hele eller deler av beløpet. 

Depositum er et beløp som settes inn på en depositumskonto, som sikkerhet ovenfor den du leier av. Dersom det har oppstått skader etter at du har flyttet inn, kan hele eller deler av beløpet holdes tilbake av utleieren. For å forsikre deg om at du får utbetalt så mye som mulig av ditt depositum anbefaler vi følgende:

 • Ta bilder eller film av hele leiligheten. Dersom du gjør dette før du flytter inn, kan du sikre at beløpet ikke brukes til å dekke gamle skader som var i boligen fra før.
 • Ta vare på gulvet i leiligheten. Dersom det må legges nytt gulv kan det fort bli kostbart og spise opp ditt depositum.
 • Ta vare på kjøkkenbenk og andre ting på kjøkkenet. Oppussing av kjøkken er ofte dyrere enn antatt.
 • Gå over «småskader» som for eksempel spikerhull i veggene. Dette gir boligen en fin finish. 

  Husk innboforsikring! 
  Når du skal leie bolig er det også viktig å tenke på forsikring. Hos DNB får du en rimelig innboforsikring som dekker alt du eier av møbler, data, klær med mer. Hvis den er på plass, er du dekket både i tilfelle brann, tyveri og vannskader. Les mer om innboforsikring for unge her: https://www.dnb.no/privat/forsikring/innboforsikring-for-unge.html

  Var denne videoen nyttig?
  Da er det hyggelig om du deler den med andre som kan ha nytte av rådene. Flere videoer med gode råd for deg som er ung finner du her: http://dnbung.no/.

  DNB – U for Ung
  Videoen om depositum inngår i en serie av filmer med gjengen fra kollektivet i Kirkegata, også kjent fra miniserien «Ung igjen». Gjengen består av Alvin Santos Tjernshaugen, William Robin Walter, Magnus Borka Kloster-Jensen, Emma Sæthre Jensen og Peter Olav Hjertholm. 

  UNG-fordelene hos DNB
  DNB har mange gode og fordelaktige tilbud til deg som er ung. Hos oss kan du for eksempel få god lånerente når du skal kjøpe din første bolig - gjennom BLU Start: https://www.dnb.no/privat/laan/boliglaan/blu-start.html. Les mer om UNG-fordelene i DNB på https://www.dnb.no/ung.

Del filmen på:

Kategorier:

Bolig

Lignende klipp i samme kategori

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan komme inn på boligmarkedet?

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan komme inn på boligmarkedet?

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan vinne budrunden

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan vinne budrunden

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan overleve depositum når du leier?

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan overleve depositum når du leier?