Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan vinne budrunden

Er du klar til å kaste deg inn i budrunden på drømmeobjektet? Her får du rådene som kan være gull verdt for å «vinne» boligen.


Budrunden er som et pokerspill 
Å legge opp en god taktikk er nødvendig for å «vinne» boligen i dagens brennhete boligmarked. Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, sammenligner derfor budrunden med et pokerspill. Det gjelder å spille smart og fornuftig – samt holde kortene tett til brystet. I denne videoen får Emma, William og Magnus gode råd som kan sette de andre ut av spill. Råd som lar de andre sitte igjen og lure på hva som egentlig skjedde.

Spørsmålene som melder seg under budrunden er mange: Hvor mye bør du gå inn med som første bud? Hvor mye bør du øke budet med for hver gang? Og hvordan vet man at det er på tide å kaste kortene, som det heter på pokerspråket?

Siljes slagplan for å vinne drømmeobjektet:

 • Sørg for at finansieringen er i orden. I den forbindelse trenger du et finansieringsbevis, noe vi kan hjelpe deg med.
 • Sett et tak for hvor mye du har råd til å by. Mange lar seg rive med, og ender opp med å gi et bud som er høyere enn det de egentlig hadde tenkt. Blir budet for høyt, gjør du lurt i å trekke deg og heller fokusere på den neste boligen som venter rett rundt hjørnet.
 • Skaff en oversikt over hvor mange som er med i budrunden. Dette kan du gjøre ved å undersøke hvor mange som setter seg på liste under visningen. 
 • Ikke lar verken megleren, selgeren eller andre budgivere få rede på hvor mye du har å gå på. Dette bør være din «taktiske hemmelighet» gjennom hele budrunden. 

  Vil du ha flere råd? 
  Mange ser på budrunden som et avansert spill. Derfor gjelder det å forberede seg godt. Ønsker du mer informasjon om boligreisen fra A-Å finner du det her: http://boligreisen.no/

  Var denne videoen nyttig? 
  Hvis svaret er ja, hvorfor ikke dele den med dine venner. Du kan også se flere videoer med nyttige råd her: http://dnbung.no/.

  U for Ung
  I denne serien møter du igjen den artige gjengen som tidligere er kjent fra miniserien «Ung igjen». Gjengen, fra kollektivet i Kirkegata, består av Alvin Santos Tjernshaugen, William Robin Walter, Magnus Borka Kloster-Jensen, Emma Sæthre Jensen og Peter Olav Hjertholm. 

  UNG-fordelene hos DNB
  DNB har mange spennende tilbud til deg som ung. Gjennom BLU Start kan du for eksempel få god lånerente når du skal kjøpe din første bolig. Les mer om BLU Start her: https://www.dnb.no/privat/laan/boliglaan/blu-start.html. Les mer om UNG-fordelene i DNB på https://www.dnb.no/ung.

Del filmen på:

Kategorier:

Bolig

Lignende klipp i samme kategori

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan komme inn på boligmarkedet?

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan komme inn på boligmarkedet?

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan vinne budrunden

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan vinne budrunden

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan overleve depositum når du leier?

Voksenpoeng for DNB Ung - Hvordan overleve depositum når du leier?